Vem har rätt att kalla sig för konstnär?

”Vem har rätt att kalla sig för konstnär?” Ung kvinna med Asperger ställde frågan, finns det ett svar ?

ABF i Örebro län, Stiftelsen Activa i Örebro län, samt Kulturrummet Aniara i Hallsberg har fått Arvsfondspengar för att under tre år se om det finns svar på frågan som Jenny Gulstad  ställde.

Jenny , en ung kvinna med Aspergers Syndrom,  tycker att personer med olika slag av  funktionsförutsättningar, förbises av aktörer i det offentliga rummet då det gäller att bli betraktad som konstnär.

Projektet startar i september i år i samverkan med Skellefteå, Botkyrka, Karlstad och Ängelholms kommuner. Minst fyra personer från projektets målgrupp kommer att bli anställda i projektet.

Under det första året ska de projektanställda bilda ett nätverk med  funktionsnedsatta kulturskapare från de fem orter som ingår i projektet. Det har redan knutits kontakt med etablerade konstnärer och yrkesverksamma kulturskapare. De blir  mentorer för projektdeltagarna.

Hösten 2017 anordnas evenemang på varje ort, som konstutställningar och diverse kulturyttringar, som skapas och utförs av deltagarna i projektet. Läs mer om detta spännande projekt här: Pressrelease20160701

Vi berättar gärna mer om projektet, hör av dig eller kom på besök:

Peter Franzén, ABF Örebro län, 070-601 54 37

Örjan Samuelsson, Stiftelsen Activa i Örebro län, 070-754 96 30

John Hayes Jr, Kulturrummet Aniara, Hallsberg, 070-754 96 34

Rising av Jenny Gulstad

Rising

 
 
 

Anpassa sidan

Behöver du anpassa text eller utseende på webbsidan?

Här kan du anpassa webbplatsen så att den bättre passar dina behov. Du kan öka textstorlek, öka radavstånd, öka ordens mellanrum och välja mellan ett antal färgkombinationer.

Du måste ha JavaScript i din webbläsare och acceptera kakor (cookies) för att det ska fungera.

Textstorlek

Radavstånd

Ordmellanrum

Färgkombinationer

 
Standard Gul text, svart bakgrund Grå text, ljusblå bakgrund Vit text, mörkblå bakgrund