Projekt Vem har rätt att kalla sig konstnär?

Arvfondsprojektet ”Vem har rätt att kalla sig konstnär?” var en treårig satsning med syfte att synliggöra unga vuxna kulturskapare, som alla hade någon typ av psykisk ohälsa. Projektet drevs av ABF i Örebro Län i samarbete med Stiftelsen Activa i Örebro Län, samt Kulturrummet Aniara i Hallsberg.

Idén till projektet kläcktes av en ung kvinna som heter Jenny Gulstad. Hon anser att personer med olika funktionsnedsättningar, eller snarare olika funktionsförutsättningar, förbises av aktörer i det offentliga rummet då det gäller att bli betraktad som konstnär eller kulturskapare och därmed ständigt utesluts från möjligheten till att på riktigt allvar bidra till kulturlivet i samhället.

Projektdeltagarna ville ”öppna ögonen” på politiker, tjänstemän, företagare och allmänheten, för att inkludera projektets målgrupp när det gäller allehanda upphandlingar av konst och kultur, och kunna se möjligheterna istället för nackdelarna med detta. Länk till projektets sida: http://aniarasvanner.se/projektet/

   

 

 
 
 

Anpassa sidan

Behöver du anpassa text eller utseende på webbsidan?

Här kan du anpassa webbplatsen så att den bättre passar dina behov. Du kan öka textstorlek, öka radavstånd, öka ordens mellanrum och välja mellan ett antal färgkombinationer.

Du måste ha JavaScript i din webbläsare och acceptera kakor (cookies) för att det ska fungera.

Textstorlek

Radavstånd

Ordmellanrum

Färgkombinationer

 
Standard Gul text, svart bakgrund Grå text, ljusblå bakgrund Vit text, mörkblå bakgrund