Exit Comfort Zone

Ett projekt inom Erasmus+ som medfinansieras av UHR, Universitets- och högskolerådet. Projektet varar från 1/6 2015 till 1/6 2017 och ska erbjuda totalt 32 elever fördelade på fyra grupper praktik i antingen Italien eller Tyskland. Eleverna går på gymnasiesärskolans nationella yrkesprogram eller på gymnasieskolans introduktionsprogram. Actíva är projektägare och koordinator och i projektkonsortiet ingår gymnasieskolorna Alléskolan/SUF i Hallsberg, Virginska skolan i Örebro, John Norlandergymnasiet i Kumla, Möckelngymnasiet i Karlskoga samt gymnasiesärskolan i Örebro kommun. De mottagande organisationerna är CSCS i Pistoia i Italien samt KJSW i Landshut, Tyskland.

Deltagarna går integrerade på nationella yrkesutbildningar på exempelvis fordonsprogrammen, hotell- och restaurangprogrammen eller på byggprogrammen och praktiken ska ske på arbetsplatser inom varje elevs yrkesutbildning. Förväntade resultat är bl a stärkt självkänsla, arbetslivserfarenhet, ökad självständighet och tilltro till den egna förmågan och en bra merit i arbetslivet.

Denna sida uppdaterades Onsdag 9 augusti, 2017 av Åsa Engström.

 
 
 

Anpassa sidan

Behöver du anpassa text eller utseende på webbsidan?

Här kan du anpassa webbplatsen så att den bättre passar dina behov. Du kan öka textstorlek, öka radavstånd, öka ordens mellanrum och välja mellan ett antal färgkombinationer.

Du måste ha JavaScript i din webbläsare och acceptera kakor (cookies) för att det ska fungera.

Textstorlek

Radavstånd

Ordmellanrum

Färgkombinationer

 
Standard Gul text, svart bakgrund Grå text, ljusblå bakgrund Vit text, mörkblå bakgrund