Stiftelsen Actíva går mot strömmen

Fler med funktionsnedsättning har i år fått arbete eller påbörjat utbildning än tidigare år med Actívas stöd. Detta ett år då Sverige som nation får svidande kritik av FN för att arbetslösheten för personer med funktionsnedsättning sedan 2008 till 2013 har fördubblats. Det finns bakomliggande orsaker som förändring i regelsystem, men oavsett detta är utvecklingen bekymmersam.

Utbildning och arbete nycklar

Utbildning och anställning är nycklar för inkludering i samhället och medför bättre hälsa och ekonomi. Därför är det dubbelt glädjande att förutom att många fått anställning, så går många vidare till utbildning.

IT-utbildning på uppdrag av Örebro kommun

Ett exempel på nya uppdrag är den IT-utbildning som Actíva startat på uppdrag från Örebro kommun. En IT-utbildning för personer med stort intresse av IT, men avsaknad av formell kompetens. Utbildningen startades i samverkan med och på initiativ av IT-företag som har svårt att rekrytera personal.

Samarbete med Region Örebro län

Ett annat exempel är ett utökat samarbete med Region Örebro län (tidigare landstinget), där det pågår aktiviteter runt om i länet för att fler personer med funktionsnedsättning ska få prova på att arbeta eller praktisera inom Region Örebro läns verksamheter.

Vill du veta mer hör av dig till Örjan Samuelsson, 070-754 96 30

diagram_sysselsättning

 
 
 

Anpassa sidan

Behöver du anpassa text eller utseende på webbsidan?

Här kan du anpassa webbplatsen så att den bättre passar dina behov. Du kan öka textstorlek, öka radavstånd, öka ordens mellanrum och välja mellan ett antal färgkombinationer.

Du måste ha JavaScript i din webbläsare och acceptera kakor (cookies) för att det ska fungera.

Textstorlek

Radavstånd

Ordmellanrum

Färgkombinationer

 
Standard Gul text, svart bakgrund Grå text, ljusblå bakgrund Vit text, mörkblå bakgrund