Spännande ungdomskonferens i Landshut

landshut_ungdomarFem ungdomar ska tillsammans med handledaren Lena Ståhl, Actíva, åka på Youth for Employment, en EU-finansierad konferens i Landshut i södra Tyskland. Gruppen kommer att vara borta i tio dagar. På konferensen deltar 5-6 personer plus en handledare från länderna Sverige, Tyskland, Frankrike, Polen, Ryssland och Egypten. Genom olika aktiviteter ska deltagarna arbeta för att uppmuntra ungdomar att våga söka jobb i andra länder. Konferensen syftar även till att öka kunskapen om hur man påverkar politiska beslut.

I programmet ingår grupparbeten i olika formationer, både landsvis och blandat. Deltagarna ska även dokumentera konferensen genom att göra en film och en broschyr. En vägg ska målas med graffiti, Graffiti for Employment, en aktivitet som en konstnärlig ledare från Egypten kommer att hålla i.

Gruppen har förberett sig inför konferensen sedan april. I onsdags sågs de sista gången innan avresan som sker måndag morgon.

Gissa om vi är taggade! Det ska bli väldigt roligt att få vara med på den här resan! Vi kommer definitivt få upp ögonen för att möjligheten att påverka skiljer sig åt mellan de olika länderna. En bieffekt blir ökad förståelse för olikheter, säger Lena Ståhl.

 

 
 
 

Anpassa sidan

Behöver du anpassa text eller utseende på webbsidan?

Här kan du anpassa webbplatsen så att den bättre passar dina behov. Du kan öka textstorlek, öka radavstånd, öka ordens mellanrum och välja mellan ett antal färgkombinationer.

Du måste ha JavaScript i din webbläsare och acceptera kakor (cookies) för att det ska fungera.

Textstorlek

Radavstånd

Ordmellanrum

Färgkombinationer

 
Standard Gul text, svart bakgrund Grå text, ljusblå bakgrund Vit text, mörkblå bakgrund