Projekt om tillgänglighet

Actíva är med i ett partnerskapsprojekt med flera organisationer i andra länder. Projektägare är Kids&Co i Berlin och samarbetspartners, förutom Actíva, är Konrad-Zuse-Schule, Berlin, Tullängsgymnasiet och Virginska gymnasiet i Örebro, IFF och 2oEpal Alexandroupolis, Grekland, samt från Cypern LC Youth. Programmet finansieras av Erasmus+ och pågår från maj 2022 till maj 2025.

Syftet med projektet är att gemensamt ta fram en projekthandbok och en lärarhandledning som ska bidra till att ungdomar med särskilda utbildningsbehov lättare integreras på arbetsmarknaden samt identifiera hur den ökande digitaliseringen kan påverka målgruppens tillgänglighet till arbete, studier och samhället i övrigt.

Vårt första transnationella möte i september 2022 i Berlin blev en bra start och vi fick spännande insikter i ländernas respektive utbildningssystem.

 
 
 

Anpassa sidan

Behöver du anpassa text eller utseende på webbsidan?

Här kan du anpassa webbplatsen så att den bättre passar dina behov. Du kan öka textstorlek, öka radavstånd, öka ordens mellanrum och välja mellan ett antal färgkombinationer.

Du måste ha JavaScript i din webbläsare och acceptera kakor (cookies) för att det ska fungera.

Textstorlek

Radavstånd

Ordmellanrum

Färgkombinationer

 
Standard Gul text, svart bakgrund Grå text, ljusblå bakgrund Vit text, mörkblå bakgrund