Projekt Bridge

Medarbetare på Actíva var förra veckan i Bologna för att delta i en workshop inom Bridge, ett Erasmusprojekt där kompetens- och kunskapsöverföring mellan junior och senior personal är i fokus. Under projekttiden ska metoder och strategier tas fram som gör att den kunskap som finns tas tillvara, så att inte den går förlorad när en eller flera individer slutar. Ett spännande projekt som vi ser stor nytta av i vår organisation, där många snart går i pension.

Målen för BRIDGE är att:

-Möjliggöra ömsesidigt lärande mellan junior och senior personal genom att etablera en positiv arbetsmiljö

-Bedöma behoven hos junior och senior personal och utveckla ett ramverk och interna processer för att stödja hållbar kunskap och kvalitetsstyrning

-Utveckla hållbar kommunikation och samarbete bland personalen

-Öka medvetenheten om den klyfta som kan finnas mellan generationerna

Projektägare är IB, Internationaler Bund i Tyskland och partners är, förutom Actíva, GioNet, Italien; Moissons Novelles, Frankrike; ÖJAB, Österrike, och YES Forum, Tyskland. Gemensamt för alla organisationer är att de arbetar för unga vuxna med svårigheter eller funktionsnedsättningar som gör att det kan vara svårt att nå arbete, studier eller en trygg tillvaro.

 
 
 

Anpassa sidan

Behöver du anpassa text eller utseende på webbsidan?

Här kan du anpassa webbplatsen så att den bättre passar dina behov. Du kan öka textstorlek, öka radavstånd, öka ordens mellanrum och välja mellan ett antal färgkombinationer.

Du måste ha JavaScript i din webbläsare och acceptera kakor (cookies) för att det ska fungera.

Textstorlek

Radavstånd

Ordmellanrum

Färgkombinationer

 
Standard Gul text, svart bakgrund Grå text, ljusblå bakgrund Vit text, mörkblå bakgrund