Nyheter

Miljötips augusti

Augusti är en riktig skördemånad och det finns rikligt med svenska grönsaker och rotfrukter att köpa, om man inte odlar själv. Många är vi nog som inte tänker på att även blasten går att använda på många grönsaker:

Morotsblast

Den går att använda ungefär som persilja, men använder du för mycket kan smaken upplevas något besk.

Blomkålsblast

Blomkålens gröna blad går utmärkt att äta. Koka dem lätt eller använd i soppa eller gratäng.

Purjolöksblast

Den mörkgröna delen är smak- och vitaminrik och en perfekt ingrediens i soppor. Den kan även gratineras i ugn.

Rödbetsblast

Färska små blad från rödbeta är goda att ha i en sallad. Man kan även fräsa dem i olja och vitlök som tillbehör. Stjälkarna kan kokas lätt. Barn under ett år ska dock inte äta rödbetsblast, eftersom det innehåller nitrat.

Broccoliblad

Bladen som sitter på broccolistjälken och även rotstocken går fint att ha i matlagningen.

Denna sida publicerades Onsdag 17 augusti, 2022 av Åsa Engström.

 
 
 

Anpassa sidan

Behöver du anpassa text eller utseende på webbsidan?

Här kan du anpassa webbplatsen så att den bättre passar dina behov. Du kan öka textstorlek, öka radavstånd, öka ordens mellanrum och välja mellan ett antal färgkombinationer.

Du måste ha JavaScript i din webbläsare och acceptera kakor (cookies) för att det ska fungera.

Textstorlek

Radavstånd

Ordmellanrum

Färgkombinationer

 
Standard Gul text, svart bakgrund Grå text, ljusblå bakgrund Vit text, mörkblå bakgrund