Givande erfarenhetsutbyte med MODD i Motala

Actívapersonal på besök hos MODD , där vi togs emot av Christine Wennerbo, mentor, (tvåa från vänster) och Marie Wetter, projektledare (tvåa från höger).

Fem personer från Actíva var i Motala på studiebesök den 30 oktober. Där utbyttes erfarenheter kring utlandspraktik med ESF-projektet MODD, som står för mod, motivation, omvärld, delaktighet och demokrati. MODD arbetar med ungdomar som av olika skäl står långt ifrån arbete och utbildning. En del i metodiken är att erbjuda en veckas vistelse i ett annat EU-land, där man får arbeta som korttidsvolontär. Actíva har hittills kunnat erbjuda 41 ungdomar att åka på utlandsförlagd praktik i fyra veckor, med medel från Europeiska socialfonden och Leonardo praktik och utbyten. Vi kunde konstatera att vi sett samma resultat av transnationalitet för ungdomarna inom våra respektive organisationer: stärkt självkänsla, ökad självständighet och att tilltron till sin egen förmåga växt.

 
 
 

Anpassa sidan

Behöver du anpassa text eller utseende på webbsidan?

Här kan du anpassa webbplatsen så att den bättre passar dina behov. Du kan öka textstorlek, öka radavstånd, öka ordens mellanrum och välja mellan ett antal färgkombinationer.

Du måste ha JavaScript i din webbläsare och acceptera kakor (cookies) för att det ska fungera.

Textstorlek

Radavstånd

Ordmellanrum

Färgkombinationer

 
Standard Gul text, svart bakgrund Grå text, ljusblå bakgrund Vit text, mörkblå bakgrund