Förberedelser inför utlandspraktik klara

Snart på väg till Landshut

Idag var det den sjätte och sista förberedande träffen för sju ungdomar som åker till Landshut i södra Tyskland nu på söndag, inom ramen för ESF-projektet Transit. Syftet med resan är att ungdomarna ska få tillfälle att arbeta i ett annat land och därmed få chansen till värdefullt lärande och personlig utveckling.

Under träffarna har det bl a ingått att förbereda sig inför resan samt arbete i ett annat land, man har fått lära om konflikthantering, EU, bekantat sig med orten och även fått lära en del tyska ord och uttryck. Två av Actívas arbetskonsulenter reser med gruppen och ser till att allt fungerar väl med praktikplatser, boende m.m, för att sedan åka hem efter en vecka. Därefter ska gruppen på egen hand stanna fram till lördagen den 9 november. Stöd och handledning finns dock att få av personal på den mottagande organisationen KJSW.

Vi på Actíva önskar ungdomarna lycka till!

 
 
 

Anpassa sidan

Behöver du anpassa text eller utseende på webbsidan?

Här kan du anpassa webbplatsen så att den bättre passar dina behov. Du kan öka textstorlek, öka radavstånd, öka ordens mellanrum och välja mellan ett antal färgkombinationer.

Du måste ha JavaScript i din webbläsare och acceptera kakor (cookies) för att det ska fungera.

Textstorlek

Radavstånd

Ordmellanrum

Färgkombinationer

 
Standard Gul text, svart bakgrund Grå text, ljusblå bakgrund Vit text, mörkblå bakgrund