Besök från Slovenien

Den 1/9 i år startade Erasmus+projektet Europe in Reach, med Actíva som koordinator och flera sändande organisationer: gymnasieskolor  samt vuxenutbildning i länet. Under projekttiden ska fyra grupper med elever erbjudas möjlighet till utlandsförlagd praktik. Mottagande organisation är ZNI med säte i Maribor, Slovenien. Inom projektet har även medel beviljats av UHR till ett utbildande besök. Därför har Sonja Markic, VD på ZNI, och Maja Kumperščak, grundare av organisationen, besökt Actíva för att utbilda de sändande organisationerna i hur man arbetar med att ta emot studenter på praktik samt vilka förberedelser som är viktiga för dem innan de åker utomlands.

Programmet under de två dagarna innehöll även besök på Alléskolan i Hallsberg, där rektor och lärare visade skolan och berättade om de olika programmen. Även tre elever fick berätta om sina studier.

Två mycket lyckade dagar som berikade åt båda håll!

Besök på Alléskolan

Utbildning av ZNI

 
 
 

Anpassa sidan

Behöver du anpassa text eller utseende på webbsidan?

Här kan du anpassa webbplatsen så att den bättre passar dina behov. Du kan öka textstorlek, öka radavstånd, öka ordens mellanrum och välja mellan ett antal färgkombinationer.

Du måste ha JavaScript i din webbläsare och acceptera kakor (cookies) för att det ska fungera.

Textstorlek

Radavstånd

Ordmellanrum

Färgkombinationer

 
Standard Gul text, svart bakgrund Grå text, ljusblå bakgrund Vit text, mörkblå bakgrund