Active Mobility i Nerikes Allehanda

På förstasidan i dagens Nerikes Allehanda kan man se en grupp förväntansfulla ungdomar som på söndag reser till Slovenien på arbetspraktik i två månader. Resmålet heter Maribor och de sju ungdomarna som åker kommer att arbeta med elektronikmontering, bilrekond och parkskötsel. Den första veckan har de stöd från Actívas arbetskonsulenter Marie Wädel och Febe Ågren, därefter finns den mottagande organisationen ZNI som följer upp hur det går på arbetsplatserna och i gruppen. Allt detta möjliggörs genom projekt Active Mobility som medfinansieras av ESF, Europeiska socialfonden, och under projekttiden fram till 31/8 2018 kommer totalt 50 ungdomar att erbjudas praktik i Slovenien eller Frankrike.

Syftet med projektet är att deltagarna ska närma sig arbetsmarknaden, få större tilltro till den egna förmågan och bli mer självständiga.

Se hela reportaget på na.se: http://na.se/nyheter/orebro/1.3713021-praktik-utomlands-loser-problem

Foto: Håkan Risberg, Nerikes Allehanda

Foto: Håkan Risberg, Nerikes Allehanda

 
 
 

Anpassa sidan

Behöver du anpassa text eller utseende på webbsidan?

Här kan du anpassa webbplatsen så att den bättre passar dina behov. Du kan öka textstorlek, öka radavstånd, öka ordens mellanrum och välja mellan ett antal färgkombinationer.

Du måste ha JavaScript i din webbläsare och acceptera kakor (cookies) för att det ska fungera.

Textstorlek

Radavstånd

Ordmellanrum

Färgkombinationer

 
Standard Gul text, svart bakgrund Grå text, ljusblå bakgrund Vit text, mörkblå bakgrund