ActívaDraken utdelad till Restaurang NorrTull

Idag delades ActivaDraken ut på Handelskammarens Promotionmorgon på Frimis Salonger i Örebro. ActívaDraken gick i år till Fazers Restaurang NorrTull i Örebro.

Styrelsens motivering:

”Restaurang NorrTulls personal har med genuin vilja och stort engagemang sett lösningar och gett goda förutsättningar för vår arbetssökande att nå anställning. Den arbetssökandes starka drivkraft, kompetens och vilja att utvecklas och öka sin självständighet har uppmuntrats. Arbetsgivaren har med värme och empati bidragit till att den arbetssökande kunnat ta del av information och kunskap om det svenska samhället för att stärka sin position där. Förmågan att se helheten har visats tidigare genom mycket gott bemötande till andra arbetssökande under ett flerårigt samarbete med Stiftelsen Actíva.”

 

Stort grattis!

Lena Johansson, Actíva, Anna Lövgren, köksmästare och Cecilia Billingmark, restaurangchef på NorrTull samt Örjan Samuelsson, VD på Actíva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Styrelsens motivering berättar inte historien bakom årets utmärkelse. En historia som fler borde ta del av. Arbetsgivaren Fazers Restaurang NorrTull har introducerat, stöttat och anställt en medarbetare som har haft det tufft i livet. Medarbetaren föddes i Iran 1980, vid nio månaders ålder förlorade hon hörseln. Under uppväxten lärde hon sig lite persiskt teckenspråk, vilket inte familjen använde och vilket inte heller uppmuntrades i samhället. Att vara döv kvinna innebar stora svårigheter på arbetsmarknaden i Iran och också i Sverige. Efter att ha kommit till Sverige 2012 har hon nu lärt sig både svenska och svenskt teckenspråk och efter en prövoperiod på restaurang NorrTull har hon fått heltidsanställning. Arbetsuppgifterna i restaurangen är varierade med särskilt fokus på salladsbuffé samt disk och att hålla rent och snyggt.

 
 
 

Anpassa sidan

Behöver du anpassa text eller utseende på webbsidan?

Här kan du anpassa webbplatsen så att den bättre passar dina behov. Du kan öka textstorlek, öka radavstånd, öka ordens mellanrum och välja mellan ett antal färgkombinationer.

Du måste ha JavaScript i din webbläsare och acceptera kakor (cookies) för att det ska fungera.

Textstorlek

Radavstånd

Ordmellanrum

Färgkombinationer

 
Standard Gul text, svart bakgrund Grå text, ljusblå bakgrund Vit text, mörkblå bakgrund