Actíva partner i nytt projekt

Inlevelse ger insikt – verktyg för ökad förståelse för dolda funktionsnedsättningar på arbetsplatsen

Projektansvarig: Lunds universitet, Certec, Institutionen för designvetenskaper.

Projektpartners: Arbetsförmedlingen, Funka Nu AB, Norrtälje kommun, Stiftelsen Activa, Sahlgrenska Universitetssjukhuset Dart.

Tanken med projektet är att öka den sociala inkluderingen genom att ta fram nya verktyg för att förstå och bättre hantera dolda funktionsnedsättningar. I ett nära samarbete med personer med dolda funktionsnedsättningar samlar man förståelse för och utgångspunkt från deras perspektiv i att skapa virtuella upplevelser med hjälp av 360°-filmteknik. Filmerna blir en del av ett utbildningsmaterial som utvecklas för olika roller. Dessutom utvecklar man inom ramen för projektet en metod för att använda filmerna inom arbetslivsinriktad rehabilitering och individanpassat stöd till arbete, så kallad Supported employment.

Tanken är att skapa tre filmer med inlevelseövningar på svenska och en på engelska som sedan ska testas och implementeras både nationellt och internationellt.

Projektet pågår under perioden maj 2019-april 2021 och finansieras av Vinnova.

 
 
 

Anpassa sidan

Behöver du anpassa text eller utseende på webbsidan?

Här kan du anpassa webbplatsen så att den bättre passar dina behov. Du kan öka textstorlek, öka radavstånd, öka ordens mellanrum och välja mellan ett antal färgkombinationer.

Du måste ha JavaScript i din webbläsare och acceptera kakor (cookies) för att det ska fungera.

Textstorlek

Radavstånd

Ordmellanrum

Färgkombinationer

 
Standard Gul text, svart bakgrund Grå text, ljusblå bakgrund Vit text, mörkblå bakgrund