Actíva på YH-mässa

Igår var personal från Activa och besökte YH-mässan (Yrkeshögskolan) som arrangerades av Studentum. Flera utställare bidrog med tips om hur man ska tänka angående utbildning. Det finns t ex en så kallad 20%-regel som innebär att vissa utbildningsplatser kan göras tillgängliga för personer som inte har rätt behörighet, utan kan vara aktuella av andra orsaker. Alla utbildningar har företag kopplade till sig som är villiga att ta emot YH-studenter på LIA-platser (Lärande i arbete). Dessa platser leder ofta till anställningar och studenten kan själv ordna sin LIA-plats. Inför vissa utbildningar intervjuas alla som sökt till en utbildning, vilket är en bra möjlighet för den sökande att visa upp sig och ställa frågor.

CSN har gett möjlighet till personer med funktionsnedsättning att söka bidrag/lån för studier på 100%, fast man studerar 75%. Orsaken är att vissa har ett behov av att lägga heltid på studier som för andra kan vara deltid. Mycket bra, tycker vi!

Mer information finns via länkarna:

www.csn.se     www.studentum.se     www.myh.se

utbildningsbro

 
 
 

Anpassa sidan

Behöver du anpassa text eller utseende på webbsidan?

Här kan du anpassa webbplatsen så att den bättre passar dina behov. Du kan öka textstorlek, öka radavstånd, öka ordens mellanrum och välja mellan ett antal färgkombinationer.

Du måste ha JavaScript i din webbläsare och acceptera kakor (cookies) för att det ska fungera.

Textstorlek

Radavstånd

Ordmellanrum

Färgkombinationer

 
Standard Gul text, svart bakgrund Grå text, ljusblå bakgrund Vit text, mörkblå bakgrund