Actíva nominerad till bästa verksamhet

Actíva var en av de nominerade till bästa verksamhet i Europa på Världskonferens i Belfast. Hur gick det då?

Activa var på konferens i Belfast 14-16 juni med 670 deltagare från 48 länder. EASPD är en organisation med 15000 medlemsorganisationer som tillsammans med EUSE, Europeiska organisationen för Supported Employment, anordnade konferensen. Världskonferensen kommer att genomföras vart fjärde år, lite som en olympiad alltså. Som en del av konferensen delas två utmärkelser ut.

Actíva från Örebro blev nominerade bland de tre främsta i Europa för sina insatser för att fler personer med funktionsnedsättning ska få samma möjligheter som andra när det gäller jobb och utbildning. Det som uppmärksammades var Actívas verksamhet Jobb i Sikte.

Jobb i Sikte är ett stöd för ungdomar med lindrig utvecklingsstörning och insatsen börjar under år tre och fyra i gymnasiet och fortsätter på arbetsplatsen efter skolan. Genom Jobb i Sikte får fler ungdomar i Örebro jobb än i de flesta andra kommuner i landet.

Activa gick nu inte hela vägen, men vi är hur stolta som helst över att vara en av de tre. Vår belöning får vi varje dag när en ung person får en anställning och en arbetsgivare får en kompetent medarbetare. 2017 har hittills varit ett fantastiskt år med fler i anställning än något tidigare år. Under årets första fem månader har nästan 40 personer fått jobb i Örebro län, personer som annars har svårt att ta sig i på arbetsmarknaden.

I trappan står bl a Sophie Yttergren och Örjan Samuelsson, Actíva, tillsammans med de andra nominerade och de som fick utmärkelsen. De som blev bäst heter Access och kommer från Tyskland.

Bilden är tagen i trappan på Titanic i den stora matsalen som är autentisk, i det helt  fantastiska Titanichuset som f ö är utsett till Världens bästa turistmål.


 
 
 

Anpassa sidan

Behöver du anpassa text eller utseende på webbsidan?

Här kan du anpassa webbplatsen så att den bättre passar dina behov. Du kan öka textstorlek, öka radavstånd, öka ordens mellanrum och välja mellan ett antal färgkombinationer.

Du måste ha JavaScript i din webbläsare och acceptera kakor (cookies) för att det ska fungera.

Textstorlek

Radavstånd

Ordmellanrum

Färgkombinationer

 
Standard Gul text, svart bakgrund Grå text, ljusblå bakgrund Vit text, mörkblå bakgrund