Rusta och matcha

Rusta och matcha

Behöver du extra hjälp eller stöd med att hitta jobb? På Rusta och matcha på Stiftelsen Actíva ger vi dig verktygen och hjälpen för att hitta rätt jobb eller utbildning.

 Vad är Rusta och matcha?

Rusta och matcha är en tjänst för dig som behöver hjälp med att komma närmare ett jobb eller hitta en utbildning. Om du väljer Stiftelsen Actíva som leverantör innebär det att du kommer få hjälp av en av våra duktiga arbetskonsulenter. Din arbetskonsulent hjälper dig med allt som rör jobb och studier, till exempel hur du skriver ett bra CV/personligt brev, intervjuträning, om dolda jobb, kunskap om arbetsmarknaden, stöd med studieinformation. Upplägget Rusta och matcha är individanpassat och en utvecklingsplan görs tillsammans med dig och arbetskonsulenten för att på snabbaste sätt nå en anställning eller gå mot studier.

Arbetskonsulentens viktigaste uppgift är att stötta och coacha dig på vägen till ditt nya jobb eller utbildning, t ex med följande:

  1. Att ta fram ett professionellt CV och personligt brev. Våra arbetskonsulenter har lång erfarenhet av att jobba med CV och personligt brev.
  2. Att hitta lediga jobb. Det finns många olika sätt att hitta jobb idag. Det kan vara genom annonser, bemanningsföretag, nätverk eller på sociala medier. Din arbetskonsulent på Rusta och matcha hjälper dig att identifiera vad du har för nätverk och var du ska söka för att hitta ett jobb.
  3. Förberedelse inför arbetsintervjuer. Vi går igenom intervjuträning, vanliga frågor och presentationsteknik.
  4. Personlig utveckling. Vad motiverar och inspirerar dig? Vi tittar närmare på dina styrkor och potentialer och hur vi kan hjälpa dig att utvecklas till ditt bästa jag.
  5. Vi har gott samarbete med och god kännedom om den lokala arbetsmarknaden.
  6. Vi arrangerar studiebesök hos arbetsgivare, där du som deltagare kan få se nya yrken och träffa arbetsgivare.

 Du väljer själv leverantör

Du väljer själv din leverantör av Rusta och matcha. Väljer du Stiftelsen Actíva som leverantör, får du en erfaren arbetskonsulent och får ta del av alla de styrkor och den kunskap vi har.

Många gillar att söka och jämföra leverantörer, innan de bestämmer sig. Vill du söka och se vilka leverantörer som finns i ditt närområde kan du använda dig av sökfunktionen på Arbetsförmedlingens sida om tjänsten, där du även kan ange vilken yrkesinriktning du är intresserad av och om du behöver språkstöd.

Så här gör du för att delta i Rusta och matcha på Stiftelsen Actíva

Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen och säg att du vill börja med Rusta och matcha med Stiftelsen Actíva som leverantör. Arbetsförmedlingen kommer att bedöma vad du har för behov och avgör om du får börja.

Har du frågor, är du förstås alltid välkommen att kontakta oss:

Kontaktperson

Robert Malm

070-754 96 12, robert.malm@s-activa.se

Besöksadress:

Rusta och matcha Karlskoga, Norra via duktgatan 1A, 691 31 Karlskoga

Rusta och matcha Örebro, Landbotorpsallén 25A, 702 26 Örebro

Du har rätt till ekonomisk ersättning när du startar inom Rusta och matcha, så kallat aktivitetsstöd. Aktivitetsstödet ansöker du om på Försäkringskassan.

Denna sida uppdaterades Onsdag 23 juni, 2021 av Åsa Engström.