Sökes: ny VD

Stiftelsen Actíva söker ny VD

Kommun: Örebro

Yrke: Verkställande direktör

Om oss

Stiftelsen Actíva i Örebro län bildades 1989. Våra huvudmän är Region Örebro län och Örebro kommun. Actíva har ett femtiotal anställda och verkar i hela Örebro län. Actívas verksamhetsidé är att vägleda och stödja människor, främst unga och unga vuxna, som på grund av funktionsnedsättning och/eller långvarig ohälsa står utanför arbetsmarknaden eller riskerar långvarigt utanförskap. Verksamheten använder metoder grundade på beprövad erfarenhet och forskning. Målet med insatsen är arbete, studier eller ordnad sysselsättning. Actíva arbetar i grunden med ett individuellt utformat stöd som är långvarigt och med hög kontinuitet. Actíva arbetar med utbildning av professionella över hela landet i metoder inom sitt verksamhetsområde.

Actíva är en företagsam och ansvarsfull aktör som skapar möjligheter för kommuner och företag att delta aktivt i ett samhälle som berikar mångfalden.

Dina arbetsuppgifter

VD leder stiftelsens arbete och ansvarar för att resurser används optimalt för att uppnå de mål som styrelsen fastslår. I ditt arbete ingår att föra fram Activa, genom aktivt nätverkande i olika forum knyter du många nya kontakter, ser till att Actíva ständigt är i fronten. Samhällspåverkan och frågor som rör målgruppen intresserar dig.
I rollen ingår rekrytering och övergripande personalansvar och att driva och stötta medarbetarna mot gemensamma mål. Det är viktigt med gott ledarskap och förmåga att se nya möjligheter i verksamheten. Du ansvarar för att Actíva behåller samt driver arbetet framåt i metod och kvalité. VD ser till att Actíva beviljas/medverkar i nya projekt samt att nya avtal med samarbetspartner upprättas. VD är stiftelsen Actívas högsta chef och ansvarig för verksamheten inför styrelsen. Du ansvarar även för att löpande rapportera bl.a. lägesrapporter, prognoser, bokslut, budget samt revisionsrapporter till styrelsen om verksamhetens utveckling.

Din profil

Utbildning:

Relevant akademisk utbildning

Kompetenser:

Meriterande att skriva och bedöma projektansökningar/upphandlingar

Driva projekt och förändringsarbete i organisationer

Goda ledaregenskaper

Språk:

Svenska + engelska, fler språk är meriterande

Körkort:

Krav på B-körkort

Arbetslivserfarenhet:

Tidigare chefserfarenhet

Om Dig

Vi söker dig som vill leda Actívas framtida utveckling. Du har akademisk utbildning samt arbetserfarenhet från olika verksamhetsområden. Tidigare chefserfarenhet är ett krav och även erfarenhet av ansvar inför en styrelse/nämnd.

Som ledare är du kommunikativ, har en förmåga att lyfta, stimulera och inspirera. Du är utåtriktad och flexibel, samt har lätt för att skapa kontakter. Du ser det positiva i att ha en engagerad och driven personalstyrka i organisationen. Samverkan ser du som en naturlig del i din person. Du bör kunna omsätta nya tankar i konkreta projekt för våra målgrupper och uppdragsgivare. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor och omvärldsbevakning.

Du ser möjligheter, inte hinder.

Övrigt

Tjänsten är på heltid, tillsvidareanställning

Tillträde enligt överenskommelse

Lön, ersättning & förmåner:

Individuell lönesättning, kollektivavtal

Arbetsplats:

Landbotorpsallén 25, 702 02 Örebro

Kontaktpersoner:

Marianne Skinnars Bruno, styrelseordförande Actíva

marianne.bruno@outlook.com   070-521 72 29

Stina Asp, enhetschef + rekryteringsansvarig

stina.asp@s-activa.se   070-754 96 36

Fackliga kontaktpersoner:

Rosario Carlson, Vision

rosario.carlson@s-activa.se    070-754 96 28

Helene Gyhlenius, JUSEK

helene.gyhlenius@s-activa.se   070-754 96 15

Företagets adress:

Landbotorpsallén 25, 702 02 Örebro

Vi tar endast emot ansökningar via mail:  info@s-activa.se

Varmt välkommen med din ansökan senast den 1/10.

Märk din ansökan med ”Ansökan VD” i mailets ärendemening.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Denna sida uppdaterades Måndag 10 september, 2018 av Åsa Engström.